top of page

Ola Bremnes 6. oktober

Selveste Ola Bremnes kommer til Rossland! Med seg på scenen har han gitarist Tore Bruvoll. Billetter selges på ticketco.no


Bar/kiosk er kun åpen 1 time før konserten. Bar/kiosk er stengt under konserten og etterpå. Denne dagen er det kun konsert, ikke pubkveld.


Dørene åpner 18:00, konsertstart 19:00.

Velkommen til en uforglemmelig aften!

Sangskriveren, forfatteren og kulturmennesket Ola Bremnes har lang fartstid. Han startet sin karriere i duo med sin søster Kari allerede i 1980. Deres første album har samme tittel som Ola sin aller første egenkomponerte visemelodi. Teksten til Folk i husan ble skrevet av Ola og Kari sin far Ole H. Bremnes, så man kan kanskje si at det var han som satte det hele i gang. I de 35 årene som har gått siden har Ola utviklet seg til å bli en av landets mest etterspurte visekunstnere. Han har skrevet ikoniske sanger som f.eks. Sang til byen, Sola, Jordmorsang, Båtbyggar Jo, Mannen i ausa og Har du fyr. I tillegg har han bidratt med tekster til utallige forestillinger og bøker, og samarbeidet med musikere, skribenter, billedkunstnere og kor over det ganske land.


Ola Bremnes sin aller største hit så langt er kanskje den undefundige sangen "Mi pia, din gutt" som ble utgitt på albumet Livstegn i 2004. Den traff publikum midt i hjertet - og satte en historisk rekord med 95 uker på Norsktoppen.


Etter at gruppen Hekla stålstrenga lagde en nyinnspilling av Har du fyr, har også denne sangen blitt allemannseie over det ganske land. Den synges av folk i alle aldre og brukes i dag til alt fra brylupp og konfirmasjon til dåp og begravelse.


Det er også Ola som har skrevet "E du nord". Søster Kari har bidratt på teksten og udødeliggjort denne vakre sangen på albumet Og så kom resten av livet. (2012).


Ola er storebror i søskentrioen Kari, Ola og Lars Bremnes. Sammen mottok de Spelemannsprisen for plata Soløye i 2000. De gav også ut plata «Ord fra en fjord» i 1992 med tekster av faren Ole H Bremnes.
Comments


bottom of page