The maze runner – vises 19. april

Basert på den bestselgende spenningsboken med samme navn, foregår handlingen i The Maze Runner i en post-apokalyptisk verden, der Thomas blir plassert i et samfunn av unge menn, uten å huske noe annet enn sitt eget navn. Når han og de andre innser at de er fanget inne i en labyrint bestemmer de seg for å samarbeide om å komme seg ut av labyrinten og å avsløre den skremmende sannheten om hvem som har plassert dem der og hvorfor.

Thomas våkner brått opp i en heis i bevegelse. Når den stopper og dørene åpnes, blir han tatt imot av en gruppe gutter som ønsker ham velkommen til Lysningen – en stor åpen slette omgitt av enorme betongvegger. Mens Thomas forsøker å la alt synke inn, går det opp for han at hukommelsen hans er helt blank. Han har ingen kunnskap om hvor han er eller hvor han kommer fra. Han kan ikke huske sine egne foreldre, fortiden sin og heller ikke sitt eget navn. Men slik er det for alle de andre «lysningsbeboerne» og, de vet heller ikke hvordan eller hvorfor de kom seg dit.

Hele deres verden er knyttet til noen gigantiske betongdører som hver eneste morgen åpnes og som gir dem tilgang til labyrinten som omgir dem. Hver kveld stenges dørene igjen, og hver trettiende dag ankommer det en ny gutt med heisen på samme måte som dem alle. Med denne forutsigbarheten så var ikke Thomas sin ankomst noe nytt, men mindre enn én uke senere så kommer den første jenta med heisen, Theresa.

Thomas lærer at hver lysningsbeboer har en spesiell rolle i denne lille sivilisasjonen de har bygget, fra hagearbeid og bygging, til å være en løper. Deres rolle er å kartlegge selve labyrinten og forsøke å forstå mønsteret i hvordan den hele tiden endrer seg slik at de kan finne en vei ut derifra. Fra det øyeblikket dørene åpnes hver morgen løper de mot klokka for å rekke å kartlegge mest mulig, -for når solen går ned stenger betongdørene seg og de dødelige, biomekaniske bedrøverne kommer frem. Selv som en nykommer føler Thomas en foruroligende kjennskap til både Lysningen og labyrinten. Han føler at noe er dypt begravet i hukommelsen hans, som faktisk kan være nøkkelen til å løse labyrinten og muligens gåten om verden utenfor.

Tidspunkt: 19. april kl. 18:15 (dørene og kiosken åpner 18.00)

Sjanger: Action /sci-fi
Språk: Engelsk (norsk tekst)
Lengde: 1 time 53 min
Aldersgrense: 11 år
Egnethet: Ungdom/voksne
Begrunnelse: Filmen har en utrygg stemning, og inneholder flere skremmende scener og voldshandlinger. Da disse foregår innenfor et tydelig fiksjonsunivers antas det at filmen ikke vil være skadelig for 11-åringer.

Det er gratis adgang for alle.

Vi har kiosk med godt utvalg i snop, chips, popcorn og drikke. Prisene er omtrent som i matbutikker. For å kunne tilby gratis kino, er vi avhengig av at gjestene benytter kiosken vår!

Tags: