Flåklypa Grand Prix – Vises 1. desember

Sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover, ligger Flåklypa, ei lita fjellbygd under himmelhvelvingen. Sjølberga med både dampysteri og campingplass, lokalavis og egen TV-sender. Fritt for vær og vind, akkurat der morgensola renner opp over Storjuvet, bor sykkelreparatør Reodor Felgen og hans to assistenter.

Tidspunkt: 1. desember kl. 16:30 (dørene og kiosken åpner 16:15).
Språk: Norsk tale / norsk tekst
Aldersgrense: Tillatt for alle

Det er gratis adgang for alle.

Vi har kiosk med godt utvalg i snop, chips, popcorn og drikke. Prisene er omtrent som i matbutikker. For å kunne tilby gratis kino, er vi avhengig av at gjestene benytter kiosken vår!

Egentlig var samarbeidet mellom filmregissøren og animatøren Caprino og tegneren og forfatteren Aukrust ment for prosjektet Flåklypa TV og radio, en TV-serie som skulle bestå av sketsjer uten en sammenhengende historie. Etter et og et halvt års arbeid ble resultatet vist fram for sjefene i NRKs underholdningsavdeling, Erik Diesen og Sverre Christoffersen. Det ble et stort nederlag da NRK mente at det som ble laget ikke holdt mål, og TV-visningen ble avlyst. Ivo Caprino hadde lidd sitt største kunstneriske nederlag.

Etter et års tenkepause kom Caprino tilbake i studio og sa «Brett opp ermene gutter, vi må lage reklamefilmer igjen.» Da fikk Ivos sønn Remo en lysende idé: Hvorfor ikke benytte Aukrusts figurer i en helt annen sammenheng – i en spillefilm og søke spillefilmstøtte? Figurene sto jo ferdige og klar til bruk. Det eneste som trengtes var et nytt manuskript». Idéen slo an, og de bestemte seg for å gjøre et forsøk. En spent gruppe på fire satte seg ned for å skrive manuskriptet til det som skulle bli til spillefilmen «Flåklypa Grand Prix». Forfatterkollegiet besto av Ivo og Remo Caprino og Kjell Aukrust og hans gode venn og samarbeidspartner gjennom mange år Kjell Syversen. Det skulle vise seg å bli en særdeles vellykket kombinasjon. At den danske populærkomponisten Bent-Fabricius Bjerre kom til som komponist, gjorde bare sakene enda bedre. Filmen ble tatt opp med 24 bilder per sekund i en stop-motion-teknikk. Den ferdige filmen inneholder 112 320 enkeltbilder og 1 258 750 bevegelser.

Tags:
,